Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χιονονιφάδες;

Οι χιονονιφάδες  είναι και για μας ένα Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό μοτίβο, αν και σπάνια χιονίζει πια, τουλάχιστον στην πόλη μας. Δεν μας ενοχλεί αυτό, αφού είναι τόσο όμορφες και η κατασκευή τους τόσο ευχάριστη, σχεδόν αγχολυτική...
Φτιάξαμε στο σχολείο χιονονιφάδες και το διασκεδάσαμε πολύ! Δοκιμάσαμε έναν τρόπο διπλώματος του χαρτιού που σε δυσκόλεψε λιγάκι, αλλά ήταν πολύ εύκολο στο κόψιμο. Στο animation που ακολουθεί σου δείχνω έναν πιο εύκολο τρόπο διπλώματος, αλλά λίγο πιο δύσκολο στο κόψιμο, ειδικά αν το χαρτί σου δεν είναι λεπτό.
Αν έρθεις σήμερα στις 03.30μμ στο σχολείο (δες λεπτομέρειες στη σελίδα των ανακοινώσεων), θα σου δείξω τον ιδανικό τρόπο να τις φτιάχνεις: εύκολο δίπλωμα, εύκολο κόψιμο. Σε περιμένω!


Να σου θυμίσω και το καταπληκτικό παιχνίδι Make a Flake που μπορείς να βρεις στη σελίδα με τα παιχνίδια.

5 σχόλια:

Fay είπε...

τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή μας ειναι τελικά αυτά στα οποία επενδύουμε μεράκι και αγάπη, όπως τα κουλουράκια και οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές της κ. Κοκκινιά. Και τα δύο ήταν υπέροχα, αν και η δική μας μπάλα είχε ένα κατασκευαστικό πρόβλημα που ανακάλυψε το έμπειρο μάτι της! Φανταστείτε να προσπαθήσω να φτιάξω και τα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια της! Και του χρόνου κ. Κοκκινιά!

Kwnstantina είπε...

K.Kokkinia perasa uperoxa simera...to dedro egine teleio.Kai tou xronou :)

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Ευχαριστούμε πολύ, Φαίη, που ήσουν μαζί μας σήμερα! Για αυτό τα παιδιά σε λατρεύουν...Έχω και φωτογραφικά ντοκουμέντα της παρουσίας σου και της δουλειάς που κάναμε. Αύριο θα τα ανεβάσω. Κάνατε όλοι καταπληκτική δουλειά!

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Γλυκιά μου, Κωνσταντίνα, δεν ξέρεις πόση χαρά μου δίνεις...Και εγώ πέρασα υπέροχα. Το δέντρο είναι μοναδικό, απόλυτα δικό σας δημιούργημα. Και του χρόνου, λοιπόν, να έρθεις από το Λύκειο να το φτιάξουμε παρέα :)

Ανθουλα είπε...

ειναι τα αγαπημενα μου...το καθενα ξεχωριστο και μοναδικο οπωσ και στην πραγματικοτητα!!!