Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τώρα που ετοιμάζεις το δικό σου sketchbook...

...ίσως σε ενδιαφέρει να ξεφυλλίσεις το sketchbook του Blu.  Blu είναι το ψευδώνυμο Ιταλού καλλιτέχνη της street art και του graffiti, που δε θέλει να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Ο Blu συνεργάστηκε και με άλλους καλλιτέχνες , όπως ο Ericailcane, και έκανε έργα τόσο στην Ιταλία όσο και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Εκτός από κλασικά graffiti  πειραματίζεται φτιάχνοντας και animation. Ένα από αυτά μπορείς να δεις εδώ:

BIG BANG BIG BOOM - the new wall-painted animation by BLU from blu on Vimeo.

Παρατήρησε προσεκτικά το βίντεο και βρες σε ποιο χρονικό σημείο έχει κάτι που το κάνει να συγγενεύει με έργα που είχαμε γνωρίσει σε προηγούμενες αναρτήσεις και γιατί. Ο πρώτος που θα απαντήσει σωστά θα πάρει δώρο ένα θρυλικό Moleskine sketchbook!

9 σχόλια:

Fay είπε...

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας:το ξέρατε ότι ο Χεμινγουέι κρατούσε σημειώσεις σε Moleskin; Εγώ τι χρώμα να διαλέξω το δικό μου ως βέβαιη νικήτρια του διαγωνισμού;

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Δικαιούσαι ένα Φαίη, γιατί μας τιμάς με την παρουσία σου εδώ!Τι χρώμα το θέλεις;

VAGOS είπε...

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 2:31 Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ POLYMOINS ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Α'1

Μ.ΛΜΠ.Β3' είπε...

Το βίντεο αυτό μ'άρεσε πολύ. Μάλιστα έκανα 3 παρατηρήσεις. Καταρχάς στο σημείο με τα καβουράκια (2:04-2:10)τα καβουράκια περπατάνε ζωγραφισμένα στην άμμο.Μοιάζει με το παιχνίδι στην άμμο με το επιδιασκόπιο.Έπειτα λίγο αργότερα στο σημείο με τη μέδουσα,κάποια δευτερόλεπτα πριν η σακούλα αυτή μοιάζει με τη μέθοδο του Polymoids.Τέλος στο σημείο όπου ο δεινόσαυρος μουγκρίζει η κοπέλα μοίαζει με την τεχνική του cutout animation. Δεν ξέρω αν έχω δίκιο. Εσείς τι λέτε?

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Βαγγέλη, είσαι ο πρώτος που ανταποκρίνεσαι σε ένα ερώτημα που βάζω (υπάρχουν ερωτήματα και σε προηγούμενες αναρτήσεις, αλλά δεν απαντήθηκαν) και για το λόγο αυτό αξίζεις μια ανταμοιβή: ένα Μόλεσκιν είναι δικό σου! Για την απάντησή σου: Πραγματικά υπάρχει μια γέφυρα και στα δυο βίντεο, αλλά ήθελα να αναζητήσετε κάποια πιο ουσιαστική ομοιότητα. Η Μαρία νομίζω προσέγγισε καλύτερα τη σωστή απάντηση.

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Μαρία, με εντυπωσίασες με την παρατηρητικότητά σου! Στην πραγματικότητα " μου έβαλες τα γυαλιά". Το γεγονός πως ο Blu χρησιμοποιεί και την μέθοδο sand animation (animation σε άμμο)δεν το είχα προσέξει! Δεν είχα κάνει ούτε το συσχετισμό με την ιπτάμενη σακούλα. Συγχαρητήρια! Ένα Μόλεσκιν λοιπόν είναι δικό σου!
Αυτό που επιπλέον παρατήρησα εγώ και περίμενα πως και εσείς θα το δείτε, είναι πως από το 04:30 έως το 05.30 χρησιμοποιεί σκουπίδια για να κάνει το έργο του όπως οι Tim Noble/Sue Webster και ο Tony Cragg.

VAGOS είπε...

ΚΥΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ MOLESKIN ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ.ΑΑΑΑ.....ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Βαγγέλη, ρωτούσα για καιρό ποιος είναι ο Vagos που έγραψε το σχόλιο και δεν κατάφερα να σε εντοπίσω. Τώρα μόλις είδα πως είχες υπογράψει στο τέλος του σχολίου με το ονοματεπώνυμό σου! Ζητώ συγνώμη! Το μόλεσκιν σε περιμένει. Οι άλλοι δυο το πήρανε. Γιατί δεν ήρθες να με βρεις νωρίτερα;
Καλό τριήμερο, Βαγγέλη!

VAGOS είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.