Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Τον ξέρεις τον Μοντριάν...

Συζητήσαμε για το καλλιτεχνικό έργο του στην τάξη προσπαθώντας να απαντήσουμε στο ερώτημα :"Πόσο εύκολα γίνεται η τέχνη;" Δική σας ιδέα ήταν άλλωστε, να χρησιμοποιήσουμε τον τίτλο του τελευταίου έργου του (Broadway Boogie Woogie) σαν τίτλο στο ιστολόγιό μας (blog)!
Σύντομα, όταν θα προμηθευτούμε τα υλικά, θα κάνουμε μια εργασία παρόμοια με αυτή που μπορείς να δεις στο βίντεο-ανιμέισον (video-animation) που ακολουθεί. Φυσικά, όποιος θέλει θα μπορεί (με την καθοδήγησή μου πάντα) ξεκινώντας απ' αυτή την ιδέα να δημιουργήσει το δικό του animation ;)


18 σχόλια:

B3 είπε...

Hi!

Μ.ΛΜΠ. Β3 είπε...

Το Jackson Pollock μάλλον δεν δουλεύει. Το animation όμως είναι τέλειο. Τέτοια θα κάνουμε και εμείς στην τάξη;

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Το παιχνίδι "Jackson Pollock" εμφανίζει αρχικά μια λευκή σελίδα. Κάνοντας κλικ μπορείς να ζωγραφίσεις με το στυλ του Pollock (δες το σχετικό σύνδεσμο αν θέλεις, αλλά θα αναφερθούμε στο έργο του σύντομα στην τάξη). Κάθε φορά που κάνεις κλικ το χρώμα αλλάζει με τυχαίο τρόπο.

Χαίρομαι που σου άρεσε το animation.Τέτοια και άλλα καλύτερα θα κάνουμε, Μαρία...

Gwgw b3 είπε...

Εγώ προσπάθησα να φτιάξω οριγκάμι.....μην φανταστείτε τίποτα το σπουδαίο....αλλά κάτι κατάφερα...θα το φέρω στο επόμενο μάθημα!(το δαχτυλίδι κ.Κοκκινία δεν μπορούσα να το πετύχω με τίποτααααα!!!)

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Ωραία, Γωγώ! Να το φέρεις οπωσδήποτε να το δούμε. Για το δαχτυλίδι, μη στεναχωριέσαι, θα σε βοηθήσω εγώ να το φτιάξεις :)

kwnstantina G'5 είπε...

Πολύ ωραίο το blog!!!Αυτό με το οριγκάμι είναι τέλειο...

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Θα γίνει ακόμα καλύτερο με τη βοήθειά σας, Κωνσταντίνα!

panwrea a3 είπε...

Φοβεροοο blog κυρια!! Μπραβο σασ..συγχαρητηρια :)

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Το ενδιαφέρον και τα σχόλιά σας θα το κάνουν καλύτερο!

panwrea a3 :) είπε...

Έχετε δίκιο...! Τα λέμε κυρία στο σχολείο και να θυμάστε συνεχίστε την καλή προσπάθεια γιατί μέχρι στιγμής τα πάτε περίφημα!!

Δέσποινα είπε...

Συγχαρητήρια κυρία Κοκκινιά!!! Το blog σας δίνει άλλες διαστάσεις στο μάθημα των καλλιτεχνικών!!! Πολύ καλή η δουλειά σας!!!! Είμαστε τυχεροί που σας έχουμε φέτος στο σχολείο μας!!!

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά λόγια και την ενθάρρυνσή σας κυρία Παπαγεωργίου! Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας επισκέπτεστε και συμμετέχετε σ' αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε, ένας από τους σκοπούς αυτού του ιστολογίου είναι η διεύρυνση της επικοινωνίας δασκάλων, μαθητών και γονιών πέρα από τα στενά χωροχρονικά πλαίσια του σχολείου.
Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας!

Ανθουλα είπε...

Κυρία Κοκκινια θα ήθελα καταρχάς να σας συγχαρώ για το blog που δημιουργησατε για το μάθημα! Είναι πολυ προτωτυπη η ιδέα σας και με κάνει να ασχολούμαι πιο πολυ με τα εικαστικά αφού μου δίνει καινούριες ιδεες !!Τα Χριστούγεννα σκέφτηκα μήπως κάνουμε διάφορα στολίδια με origami για το χριστου/τικο δέντρο ,για τη ταξη,δωρα κλπ
Ειδικά οι χιονονιφαδες θα ήταν πολυ όμορφα!!! Πως σας φενεται?:)

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Ανθούλα, χαίρομαι πολύ που το boogie-woogie σου δίνει ιδέες, αλλά ακόμα περισσότερο χαίρομαι που ΕΣΥ δίνεις ιδέες σε μας! Ναι, θα φτιάξουμε στολίδια, μπάλες και χιονονιφάδες για τα Χριστούγεννα! Μερικές ιδέες θα βρεις στον Κόκκινο Συνδετήρα το blog-βοήθημα του 2ου δημοτικού σχολείου Βούλας που δίδασκα πέρυσι (http://kokkinos-sindetiras.blogspot.com/ αναρτήσεις Δεκεμβρίου).Προετοιμάσου! Περιμένουμε κι άλλες ιδέες :-)

Ανθουλα είπε...

Axxx kiriaa anipomonww!!!Thelw xristougenna!!:)

Anna A4 είπε...

κ.Κοκκινιά είναι ένα πάρα πολύ ωραίο βίντεο!!Συγχαρητήρια!!!!!
Αυτό με το μικρό βιβλιαράκι θα προσπαθήσω να το κάνω και θα σας το φέρω να το οργανώσουμε!!!

Πόλυ Κοκκινιά είπε...

Μακάρι, Άννα! Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε βοήθεια :)

Αννα Α4 είπε...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! :)