Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Εδώ είμαστε πάλι!

Τη σχολική χρονιά 2012-2013 το αγαπημένο μου Μπούγκι Γούγκι είχε πέσει σε νάρκη και τη σκυτάλη είχε πάρει το Live with art it's good for you, το blog των μαθητών του1ου και του 3ου Γυμνασίου Αλίμου. Φέτος που επέστρεψα στο 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας ήρθε  η ώρα να ενεργοποιηθεί το Boogie-Woogie και πάλι! Τώρα μάλιστα θα απευθύνεται και στους μαθητές μου του 1ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου.

Και για να αρχίσουμε έφερα εδώ τον Πάμπλο Πικάσο για να μας πει λίγα πράγματα για τη ζωή και την τέχνη.

5 πράγματα που μου έμαθε ο Πικάσο για τη ζωή:
1) Το να είσαι νέος έχει να κάνει με την ψυχή, όχι με την ηλικία. Και για να νιώσεις στ’ αλήθεια νέος στην ψυχή, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια εμπειρίας.
2) Όλα τα παιδιά είναι καλλιτέχνες. Παντού και πάντα. Ο ρόλος της κοινωνίας και όσων «μεγαλώσαμε» είναι να φροντίσουμε να μη χάσουν αυτό που χρειάζεται, ούτως ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν καλλιτέχνες. Ας μην ξεριζώνουμε τη δημιουργικότητα και την αθωότητα των παιδιών. Γιατί εκείνα «βλέπουν» καλύτερα από τους μεγάλους.
3) Δεν αρκεί η έμπνευση. Δεν αρκεί το ταλέντο. Χρειάζεται να δουλέψεις σκληρά. Ξεκίνησε να δουλεύεις χωρίς να περιμένεις την έμπνευση να σου χτυπήσει την πόρτα. Θα στη χτυπήσει μόνο εν ώρα εργασίας.
4) Η Τέχνη δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους εικαστικούς και τους καλλιτέχνες. Η Τέχνη πρέπει να είναι έτσι, ώστε να αφορά όλους. Είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για ν’αλλάξεις τον κόσμο, να πολεμήσεις ενάντια σε ό,τι θεωρείς εχθρό σου.
5) Να αγαπάς. Να ερωτεύεσαι. Να ζεις τη ζωή σου. Μόνο έτσι δε θα γεράσεις ποτέ.