Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δουλεύοντας θα βρεις το δικό σου στυλ

Δημιουργώντας το πρώτο σου animation έμαθες πολλά, ξεπέρασες τις πρώτες τεχνικές δυσκολίες και διαπίστωσες πόσο πολύ σε ανταμείβει το αποτέλεσμα. Τώρα είναι στο χέρι σου δουλεύοντας και με άλλες τεχνικές και εξελίσσοντας τις γνώσεις σου να βρεις το δικό σου προσωπικό στυλ. Μη σταματάς να δοκιμάζεις και να πειραματίζεσαι!


Όπως είπαμε και στην τάξη, το animation βρίσκει πολλές εφαρμογές σε πολυάριθμους τομείς της σύγχρονου οπτικού μας πολιτισμού. Η διαφήμιση είναι μια από αυτές και ένα δείγμα της μπορείς να δεις στο παραπάνω βίντεο. Ο δημιουργός του είναι o Saiman Chow και εδώ μπορείς να δεις κι άλλες δουλειές του.


Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Human stop motion animation

Η κίνηση του ανθρώπινου σώματος μέσα στον οικείο, καθημερινό χώρο του και η αλληλεπίδρασή του με τον υλικό κόσμο που τον περιβάλλει,  είναι ένα πρώτης τάξεως υλικό για stop motion animation.
Δες παρακάτω δυο παραδείγματα και προσπάθησε να καταλάβεις τον τρόπο με τον οποίο έγιναν.  Βρες τις αρετές και τις αδυναμίες τους. Τέλος, πρότεινε ένα σενάριο για ένα human stop motion animation στην αυλή του σχολείου!