Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Φτιάξε μόνος σου το δικό σου netbook!

Είναι εύκολο να μετατρέψεις ένα απλό sketchbook σε μικρό φορητό υπολογιστή (netbook) Αν δεν το πιστεύεις η animator Evelien Lohbeck θα σου δείξει τον τρόπο. Ακόμα θα σου δείξει πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα sketchbook σε κιθάρα, τοστιέρα, φωτοτυπικό μηχάνημα, εκτυπωτή, καθρέφτη και ό,τι άλλο εσύ επιθυμείς!

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τώρα που ετοιμάζεις το δικό σου sketchbook...

...ίσως σε ενδιαφέρει να ξεφυλλίσεις το sketchbook του Blu.  Blu είναι το ψευδώνυμο Ιταλού καλλιτέχνη της street art και του graffiti, που δε θέλει να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Ο Blu συνεργάστηκε και με άλλους καλλιτέχνες , όπως ο Ericailcane, και έκανε έργα τόσο στην Ιταλία όσο και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Εκτός από κλασικά graffiti  πειραματίζεται φτιάχνοντας και animation. Ένα από αυτά μπορείς να δεις εδώ:

BIG BANG BIG BOOM - the new wall-painted animation by BLU from blu on Vimeo.

Παρατήρησε προσεκτικά το βίντεο και βρες σε ποιο χρονικό σημείο έχει κάτι που το κάνει να συγγενεύει με έργα που είχαμε γνωρίσει σε προηγούμενες αναρτήσεις και γιατί. Ο πρώτος που θα απαντήσει σωστά θα πάρει δώρο ένα θρυλικό Moleskine sketchbook!

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η χαρά της καταστροφής

Δες ένα cutout animation που πραγματεύεται την ανθρώπινη τάση για καταστροφή και την παράλογη χαρά που πολλές φορές τη συνοδεύει. Μπορεί η καταστροφή να είναι μέρος μιας δημιουργικής διαδικασίας;
Το cutout animation είναι μια τεχνική animation στην οποία χρησιμοποιούνται χαρακτήρες που κόβονται από χαρτί, χαρτόνι ή φωτογραφίες. Είναι μια εύκολη τεχνική που μπορείς κι εσύ να δοκιμάσεις.

JOY OF DESTRUCTION from Xaver Xylophon on Vimeo.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Στην τάξη φτιάξαμε ένα μικρό σημειωματάριο...

...από ένα χαρτί Α4, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κόλα. Τα κατάφερες πολύ καλά, αλλά σε περίπτωση που ξεχάσεις κάποιο στάδιο της κατασκευής του μπορείς να συμβουλευτείς αυτό το χαριτωμένο βίντεο. Διαφέρει λίγο ο τρόπος που το διπλώσαμε εμείς, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αν θέλεις φτιάξε κι εσύ με τη βοήθεια του κινητού σου ένα μικρό animation με τον τρόπο που διπλώσαμε το χαρτί στην τάξη και φέρτο να το ανεβάσουμε εδώ!

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η μαγική τάξη

Δες ένα animation που φτιάχτηκε για να διαφημίσει έναν έξυπνο πίνακα. Τα animation χρησιμοποιούνται πολύ στη διαφήμιση. Δεν είναι εξαιρετικό, αλλά μπορεί να σου δώσει πολλές ιδέες για τα δικά σου animation.
Έχουμε κι εμείς "μαγικούς" πίνακες στο σχολείο. Πόσο σημαντικό νομίζεις πως είναι αυτό; 

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σου άρεσε το παιχνίδι με την άμμο στο επιδιασκόπιο...

Είναι τόσο εύκολο να γίνει ένα animation μ' αυτό τον τρόπο! Δες τα βίντεο και βάλε στο μυαλό σου ιδέες... Σύντομα θα φτιάξουμε ένα.